KYCKLINGWRAPS
-
14.45 10 april
Antal portioner : 4
Du behöver:
- 600 g kycklingfiléer i skivor eller stora strimlor
- 2 tsk Currý
- Svartpeppar
- Salt
- Olja
TILLBEHÖR:
- 4 st Tortillabröd
- 1/2 Lök
- Sallad
- 1 st Tomat
DRESSING:
- 2 dl Turkisk youghurt
- 2 msk Majonäs
- 1 msk Chillisås
- 1 Vitlöksklyfta (pressad)
- 1 tsk Vitvinsvinäger
- Salt och peppar
“smaskiga wraps som passar perfekt med kompisgänget”
Så här gör du:
- Förbered dressingen i hemmet. Blanda ihop alla ingredienser och lägg i en tätslutande burk.
- Förbered också kycklingen i hemmet. Vi använder oss av en färdigskivad kycklingfilé som vi lägger över i en burk med lock. Tänk på hygienen; dröjer det ett par timmar innan maten lagas, kan man med fördel ta med fryst kyckling och ha den i kylväska.
- Hetta upp Jägarstekpanna Xl eller hällpannan med olja
- Stek kycklingen i oljan tills den blir genomstekt.
- Krydda med salt, curry och svartpeppar. Låt kryddorna steka in något.
- Om du har möjlighet hetta upp en stekpanna till med lite olja och värm på tortillabrödet en i taget.
- Servera kycklingen i tortillabröd tillsammans med sallad, tomatskivor, lökskivor och dressing.