Tunnbröd
-
16.23 14 mars
Antal portioner : 4
Du behöver:
- 75 g Smält smör
- 5 dl Ljummen mjölk
- 25 g Jäst
- 1/2 tsk Salt
- 2 msk Socker
- 1/2 dl Sirap
- 13 dl Mjöl
- 1-2 tsk Brödkryddor
Att ha till:
Smör och ost
Lämpligast förbereder du degen i hemmet.
Planera så du kan kavla ut degen vid lägerelden. Antingen om du tar med en liten kavel eller så använder du ex en termos eller vattenflaska som kavel. Du kan kavla på stekpannan eller på medhavd skärbräda.
(Recept från Instagramkontot @dagarnasomgar)
Så här gör du:
- Smula jästen i en bunke.
- Häll på fingervarm mjölk och smör.
- Blanda i övriga ingredienserna och knåda ihop till en slät deg.
- Låt jäsa i ca 45 min.
- Packa med degen i en påse eller rymlig burk.
- Kavla ut degen så de precis ryms i stekpannan.
- Grädda degen i stekpannan och över en fin glöd. Bör inte vara för varmt, då kan de brännas och hinner inte gräddas färdigt.