Carbonara, enkelt och ljuvligt
-
09.53 31 december
Antal portioner : 2
Du behöver:
1 paket bacontärningar ca 140 gr (eller tärnat stekfläsk)
2,5 dl vispgrädde 36%
salt
grovmalen svartpeppar
1 näve spaghetti
1 grönsaksbuljong
Att ha till:
Glöm ej någon god dryck att njuta av till maten!
Plättlätt recept!
Det går att anpassa mycket enkelt efter hur många det är som ska äta.
Detta recept passar bra till två normalhungriga personer eller till en utsvulten vandrare.
Så här gör du:
- Starta kokningen av en näve spaghetti, anpassad i storlek efter hunger. Lägg gärna en tärning grönsaksbuljong i pastavattnet.
- Medan spaghettin kokar så börjar du med att steka bacontärningar i din stekpanna, gärna med en liten klick riktigt smör för att ha lite fett i början av stekningen.
- När baconet är stekt så häller du över grädden. Ju mer grädde, desto såsigare carbonara.
- Låt bacon och grädde stå och puttra. Salta och peppra enligt eget tycke.
- När spaghettin kokat klart lyft den rakt från kastrullen till stekpannan och rör sedan allt så det blandas ordentligt.
- Maten är klar! Ös över i din kåsa eller på din tallrik och njut av maten!